“Beli listić je predstavljao nameru da se ne glasa za Borisa. Ipak sam bio ubeđen da će on dobiti te izbore”: Tucko o 2012. godini i Tadićevoj kampanji u kojoj je bio kreativni direktor

0
Fotografija: Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

Kažu za njega da je kralj advertajzinga koji ne daje intervjue i nema sliku na netu. Ipak, za Nedeljnik je dao intervju, a govorio je o Novom talasu, Jugoslaviji, svim kampanjama koje je vodio, pa i onoj Borisa Tadića…

Za njega kažu da je čovek koji iz senke vuče konce, ali se Branimir Dimitrijević Tucko ne slaže u potpunosti sa tom konstatacijom.

“Ne vučem konce ni sopstvenog života. Verovatno sam i sam dosta kriv. Zamerao sam se raznim uticajnim i istaknutim ljudima iz raznih režima, ali mi se niko nikad nije svetio bez toga… Ako jesam taj koji vuče konce, to neću priznati, a ako ne vučem, reći ću – taj sam. Ovde je komplikovano govoriti istinu. Jer ovde ispravno shvataju samo laž. Radio sam mnogo političkih kampanja, uključujući poslednju kampanju Borisa Tadića koju smo izgubili. Ja sam bio kreativni direktor te kampanje”, kaže Tucko za Nedeljnik.

Priznaje da mu je poraz na tim izborima jako teško pao, ali i da je došao kao posledica različitih stvari.

“Te večeri sam uspeo sebe da slažem da će biti dobro. Ali svi pokazatelji agencija su govorili da se ne mogu dobiti izbori. Ta demokratska opozicija nikada nije mogla da dobije izbore.

Stalno se proziva Boris Tadić za ono pomirenje sa SPS-om. Ali bez tog pomirenja nije mogao da sastavi vladu. On je mogao da ostane da deli medalje a mediji i sve poluge bi bile u drugim rukama.

“Da bi zaštitio DS, on je inicirao da se napravi ta vrsta saradnje. Matematika je tako govorila. Ankete su dakle tako pokazivale, kao i da se on na predsedničkom delu približio potrebnom procentu, ali u parlamentarnom nije. I onda smo imali dve nedelje apsolutnog bojkota od strane protivnika današnjeg režima. Belih listića je bilo 4,5%. To je mnogo i to je namera da ne glasaš za Borisa. Jer onaj koga ne zanimaju izbori, on ne izlazi. Boris nije imao većinu ni u Beogradu”, objašnjava Tucko.

Na kraju se ispostavilo da nije bio u pravu, a osam godina kasnije otkriva i zakonitost među biračima u Srbiji.

“Naš narod uvek glasa za onoga ko pobeđuje.”

Čitav intervju sa Branimirom Dimitrijevićem Tuckom pročitajte u aktuelnom broju Nedeljnika koji je na kioscima od 5. marta.