Bečić zadovoljan saopštenjem Bošnjačke stranke: “Nema stabilne vlade bez manjina…”

0
Screenshot

Učešće Bošnjačke stranke, albanskih stranaka i svih drugih manjinskih partija u vlasti jeste ključ pomirenja, međureligijskog i međunacionalnih povjerenja.

To je poručio lider koalicije “Mir je naša nacija” Aleksa Bečić.

On se u ime Demokratske Crne Gore zahvalio Bošnjačkoj partiji “na potvrdi naših partnerskih i prijateljskih odnosa koje smo gajili od osnivanja Demokrata”. 

Bošnjačka stranka ranije danas je ocenila da Demokratska Crna Gora treba da bude okosnica nove vlasti, te da im izborni rezultat za to daje legitimitet.

“Demokrate sa Bošnjačkom strankom imaju veoma dobru komunikaciju i visok stepen saradnje kako u Crnoj Gori, tako i na međunarodnom planu, u okviru EPP-a. U skladu sa tim, izražavamo zadovoljstvo što će se ta saradnja nastaviti i dalje snažno produbljivati. Demokrate, kao partija sa snažnom proevropskom i prozapadnom orijentacijom, smatraju da nema vlasti i nema stabilne vlade u Crnoj Gori bez učešća manjinskih partija. Više puta smo jasno istakli da ovakav princip treba da postane pravilo u Crnoj Gori. Verujem i radujem se ako bi i albanske partije izrazili spremnost da zajedno gradimo evropski put Crne Gore i svih njenih građana, jačanjem, a ne promjenom spoljnopolitičkih prioriteta i evropske orjentacije Crne Gore”, naveo je Bečić, prenele su Vijesti.

On je poručio da je pomirenje u Crnoj Gori “bilo i osnovno opredeljenje koalicije “Mir je naša nacija” jer Crna Gora može biti jaka, napredna i evropska samo ako je pomirena, a može biti pomirena samo ako u u svim vladama Crne Gore učestvuju i manjinske partije”.