Bečić: Nikad ne bih osveštao zgradu opštine, sastanak u Ostrogu je bio neformalan…

1
(BETAPHOTO/SKUPSTINA CRNE GORE/Igor Sljivancanin/MO)

(Beta) – Novoizabrani predsednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić izjavio je danas da on nikada ne bi osveštao zgradu opštine kao i da je sastanak u manastiru Ostrog kojem su prisustvovali predstavnici nove parlamentarne većine bio neformalan.

Sveštenici Srspke pravoslavne crkve osveštali su zgradu opštine nakon što je funkcioner Demokratskog fronta Marko Bato Carević izabran za predsednika opštine Budva, a Bečić je predsednik Demokratske Crne Gore sa kojom je DF u koaliciji u Budvi.

Bečić je za TVCG kazao da nikada ne bi osveštao zgradu opštine jer se zalaže za građansku, sekularnu državu, poštovanje Ustava Crne Gore i da se bori protiv generalizacija ili diskriminacija po bilo kom osnovu.

“Nikada to ne bih uradio, jer ja se zalažem za poštovanje principa sekularne države, poštovanje Ustava Crne Gore, da je država odvojena od crkava, za uvažavanje građanske Crne Gore koja kaže da smo svi jednaki da smo zaista braća, da je neko pošten zato što je pošten, da je neko stručan zato što je stručan, da je neko kriminalac zato što je kriminalac, a ne zato što je ove vere ili one nacije”, naveo je Bečić.

Bečić je kazao i da on nije prisustvovao sastanku lidera tri koalicije, koji je održan u manastriru Ostrog u prisustvu mitropolita Amfilohija, navodeći da je od učesnika čuo da je reč o neformalnom susretu.

“Da se radilo o formalnom sastanku i da se tamo razgovaralo o sastavljanju vlade, zaista bih to smatrao nedopustivim, ali po onim informacijama koje ja imam tema je bila poboljšanje nekih međuljudskih, ličnih relacija, među pojedincima, tako da je iz tog ugla i posmatram”, naveo je Bečić.

1 KOMENTAR

  1. Комунизам кошта и коштаће још дуго дуго. Можда ће опоравак трајати дупло или тродупло дуже од болести, под условом да се дисциплиновано придржавамо терапије. Ово што прича Бечић и што у њговом говору може да се види да се боји повезивања себе са Острогом-што је мени разумљиво гледано на политику црногорских демократа, је само показатељ колико је српски народ изгубио у комунизму. Мада је врхунац катасрофе али и пораза комунистичке идеологије поистовећивање са усташком политиком и реториком коју је ДПС и њихов поглавник Ђукановоћ деомонстрирао у последње време. Ја мислим да ДПС није ни свестан да је представио први пут комунизам онакав какв он суштинки и јесте био на овим просторима, брат близанац у многим елементима усташкој идеологији.

Comments are closed.