Bastaća optužili za bespravnu gradnju, fizičko zlostavljanje, “šibanje kanapom”… On kaže da su sve to izmišljotine i poziva tužilaštvo i policiju da što pre ispitaju slučaj

1
Foto: Tanjug

Na račun predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća iznete su teške optužbe za fizičko zlostavljanje od strane njegovog kuma Lazara Lešnjaka, što je Bastać nazvao izmišljotinama i pozvao tužilaštvo i policiju da hitno ispitaju slučaj.

Naime, mediji su danas preneli svedočenje Lazara Lešnjaka koji je u video izjavi rekao da je kao venčani kum Marka Bastaća pratio “bespravnu gradnju na Starom gradu”, te da su “bespravni graditelji mogli da sagrade nešto u srcu Dorćola uz određenu finansijsku nadoknadu koju je, kako kaže, bio dužan da preuzme i odnese Marku”.

“Tih koverata je bilo desetak i radi se o sumi od nekoliko hiljada evra”, rekao je Lešnjak.

Do fizičkog zlostavljanje je, kaže Lešnjak, došlo kada jednu kovertu nije odneo Bastaću, već je odlučio da je zadrži za sebe.

“Bastać je rekao, sada ćemo igrati jedan kviz. Šibao me je kanapom za preskakanje. Posle dva pitanja, dvojicu je odvezao, a mene ostavio. Bio sam udaran kanapom za preskakanje, šiban po telu, u jednom trenutku sam pao sa stolice, najteže mi je palo te noći da li ću se živ vratiti, šta će biti sa mnom i mojom porodicom, nisam smeo ništa da kažem policiji da ne bih imao gadne probleme, ja i moja porodica”, ispričao je Lešnjak.

Marko Bastać je potom izjavio da “svi ti napadi i laži koji se već mesecima plasiraju”, služe da bi ga, kako kaže, “u javnosti predstavili, najpre kao pripadnika crnogorskog klana, potom kao čoveka koji krade novac za lečenje dece, i na kraju kao nasilnika, režirani u Vučićevoj kancelariji zla”.

“Interesantno je da se ova najnovija montirana afera dešava samo dan nakon što sam skinuo plakat sa likom Aleksandra Vučića i Milorada Dodika koji nam se rugaju sa tunela i samo nekoliko dana nakon što sam najavio da ćemo telima braniti i odbraniti Stari savski most. To su razlozi ove kampanje, koja je samo jedna od brojnih kojima se kontaminira javni prostor, a svi mi koji mislimo drugačije i koji se borimo protiv onih koji nam uništavaju živote i kradu budućnost, svakodnevno targetiramo kao legitimne mete za sve one koji rade u službi opstanka na vlasti ovog režima”, naveo je Bastać u pisanoj izjavi u kojoj je pozvao tužilaštvo i policiju da hitno ispitaju navode Lazara Lešnjaka s obzirom na to da je, kako kaže, optužen za teška krivična dela.

1 KOMENTAR

  1. U opstini Stari grad cveta korupcija. Zasto tuzilastvo to ne ispita. Leglo kriminala i zla.Pogledajte na sta lici centar..jos pre 20 i kusur god podidnute zlatobirske kuce iznad bioskopa Balkan

Comments are closed.