Bastać upitao Vesića: “Zašto ste zloupotrebili dame ispred gradske skupštine?”

0
Foto: Tanjug

Predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać odbacio je navode da su građani sa opozicionim liderima rušili Beograd tokom protesta u subotu.

“Jedini ko ruši ovaj grad ignorišući mišljenje stručnjaka i interes građana je večiti zamenik”, rekao je Bastać misleći na gradonačelnika Gorana Vesića.

Bastać je dodao i da Vesić “uništava kulturno-istorijsko nasleđe, dogovara i naređuje radove bez pravnog pokrića i maltertira Beograđane”.

Bastać je u saopštenju uputio pitanja Vesiću – zašto je zabranio gradonačelniku Zoranu Radojičiću da razgovara sa građanima, odbornicima Skupštine Beograda i predstavnicima opštine Stari grad i zašto je kada je došla opozicija pred Skupštinu grada da preda zahteve povukao obezbeđenje Starog dvora i na stepenice zgrade poslao zaposlene dame, “zloupotrebljavajući žene sa ciljem prikrivanja sopstvene odgovornosti za haos u Beogradu”.

Bastać je Vesića pitao i zašto nije pristao na “sportski dvoboj” koji mu je ponudio i zašto nije odgovorio na zahteve građana za hitnu obustavu radova na teritoriji užeg gradskog jezgra koji su uredno zavedeni na pisarnici Gradske uprave i, kada će podneti ostavku.