Bastać optužio Vesića da je naložio obezbeđenju da “tuče mirne ljude”. Vesić kaže da ga ne bi čudilo da je Bastać oteo kovertu sa novcem od prodaje knjige

0
Foto: Tanjug, Tanjug

Predsednik beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Marko Bastać optužio je zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da je ljudima koji su ga obezbeđivali tokom promocije knjige u centru Beograda, naložio da, kako je rekao, “tuku mirne ljude” koji su okupili ispred galerije Progres kako bi “skrenuo pažnju sa korupcije u vezi sa obnovom Trga Republike”, preneo je N1.

Bastać je ispred ulaza u Skupštinu Beograda postavio pano sa fotografijama osoba za koje tvrdi da su sinoć obezbeđivali Vesića, a koje je, po njegovim rečima, predvodio “bivši kikbokser, a sadašnji direktor Beogradskih elektrana, Rade Basta koji direktno odgovara Goranu Vesiću”.

“Ono što se juče dešavalo u centru Beograda je apsolutno zabrinjavajuće. Iza mene su lica ljudi koji nisu pripadnici MUP-a i koji su po nalogu Gorana Vesića tukli mirne građane. Pitam policiju da li može da identifikuje te osobe”, rekao je Bastać.

Predsednik beogradskog odbora Stranke slobode i pravde je dodao da je nakon sinoćnje promocije Vesićeve knjige, policijskoj stanici Stari grad prijavljen napad u kome su kako je rekao, “neki dobili šamare i lakše telesne povrede”.

“Zašto Gorane Vesiću organizuješ promociju knjige koju nisi ni napisao, samo 100 metara od Trga Republike čija je obnova koštala 10 miliona evra? Zašto ne prestaneš da vređaš i maltretiraš Beograđane”, upitao je Bastać.

On je odbacio navode pojedinih medija da su aktivisti Saveza za Srbiju sinoć palili Vesićevu “Knjigu o Beogradu”, navodeći da to nije moguće jer još nije u prodaji, ali je i optužio Vladimira Bebu Popovića da je inscenirao paljenje knjige “koristeći Gebelsovske metode propagande”.

“Niko od aktivista sinoć nije palio knjigu. Vesić juče nije ni znao kako se zove dečak za koga su na promociji prikupljana sredstva, što se vidi i na snimku”, dodao je Bastać.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić napisao je na svojoj Fejsbuk stranici da je sinoć devojci koja je prodavala knjige iz ruke oteta kovera sa 62.000 dinara.

На промоцији моје Књиге о Београду, синоћ продате су 202 књиге. То значи да смо прикупили 202.000 динара за лечење малог…

Posted by Горан Весић on Уторак, 15. октобар 2019.

“Na promociji moje Кnjige o Beogradu, sinoć prodate su 202 knjige. To znači da smo prikupili 202.000 dinara za lečenje malog Filipa Ivanovića iz Smedereva pošto je sav prihod od prodaje bio namenjen za lečenje ovog dečaka, koje je započeto. Nažalost, u napadu Đilasovih plaćenika na mene i druge posetioce promocije neko od njegovih kriminalaca, mene ne bi začudilo da je to bio Bastać, oteo je iz ruku devojke koja je prodavala knjige kovertu za 62.000 dinara. Tako su Đilas i njegovi plaćenici ukrali 62.000 dinara za lečenje deteta”, naveo je Vesić.

On je napisao i da će “ono što su Đilasovi plaćenici oteli” , on lično od svoje plate da uplati na račun dečaka Filipa.