Basista Faith No More predstavio svoju rakiju “Yebiga”: Proizvodi se u Srbiji i izvozi u SAD

3
Foto: Profimedia

Bil Guld, basista benda Faith No More, je putujući zahvaljujući bendu upoznao različite kulture i tradicije.Tokom svojih putovanja imao je prilike da pronađe razne interesantne muzičare i grupe poput bosanske Dubioze Kolektiv. Očaran balkanskom kulturom, odlučio je da napravi svoju ličnu rakiju pod nazivom “Yebiga“, piše portal Balkanrock, a prenosi N1.

“Mnogi ovo ne znaju, ali idući na turneje i putujući decenijama po Balkanu postao sam veoma privržen poznatom alkoholnom piću koje se zove rakija. U toj oblasti se pravila vekovima, ali se čini da većina ljudi u Americi ne znaju za nju; i ako znaju, izgleda da su upoznati samo sa gadnim stvarima”, rekao je Guld, prenosi Balkanrock.

“Yebiga” rakija proizvodi se u Srbiji i izvozi u SAD. “Prethodnih godina sam za lični cilj postavio to da donesem jaku, potpuno prirodnu rakiju u Ameriku, i uspeo sam sa ‘Yebiga’. Trenutno je dostupna samo u Kaliforniji, ali planiramo da je raširimo po Sjedinjenim Državama. Saznajte više na www.yebiga.com”, poručuje basista Faith No More.

Podsetimo, momci iz Faith No More su na koncertima na Exitu u Novom Sadu i Belgrade Calling Festivalu na Ušću, pokazali i da odlično poznaju ovdašnju tradicionalnu muziku izvodeći pesmu “Hajde, Jano”.

3 KOMENTARA

  1. Pade mi na pamet … što JA ne bih bio ekskluzivni uvoznik , rakije “YEBIGA” – za Srbiju ?????

Comments are closed.