“Baš me zanima koliko će da potraje Novakovo uverenje ako bude morao da propusti Grend slem jer neće da se vakciniše”: Rodik o Đokoviću i vakcinama…

0
Profimedia

“Ne moram da se slažem sa nečijim uverenjima kako bih poštovao to u šta veruju. Na kraju krajeva, ne svodi se sve na to da li on veruje ili ne u vakcinaciju, već na to koji je najbezbedniji način da se tenis vrati na veliku scenu. A, to će biti sa testiranjem, to će biti sa vakcinacijama – to će nam dopustiti da se vratimo u ono što nazivamo normalnim”, poručio je nekadašnji američki teniser Endi Rodik za “Tennis channel”, a povodom prašine koju su podigli stavovi najboljeg tenisera današnjice Novaka Đokovića o potencijalnoj obaveznoj vakcinaciji kao uslovu za putovanja i nastavak sezone.

Novak je izjavio da trenutno ne želi da donese odluku o tome da li će se vakcinisati ukoliko to bude obavezno kako bi učestvovali na Turu.

“Dakle, Novak je ovo i sam rekao. Ne moram da se slažem sa njim. On zna da će morati da donese odluku (u jednom trenutku). Baš me zanima koliko će da potraje njegovo uverenje ako bude morao da propusti Grend slem jer neće da se vakciniše”, rekao je nekadašnji prvi igrač sveta.

Rodik se osvrnuo i na izvanredan gest “velike trojke” u kojem se predložila pomoć ugroženim teniserima ATP tura, odnosno onim koji nisu mogli da naprave finansijske zalihe tokom karijera kako bi sada preživeli nekoliko meseci bez novca.

“Najbolje ideje će biti najjače kada ih izgovore vođe naše igre, na terenu ili van njega. Novak, Rafa i Rodžer su to uvek radili”, rekao je Rodik i nastavio: