Barselonin advokatski tim savetovao Mesija – svi su otpušteni

0
Profimedia

Rukovodstvo Barselona otpustila je u subotu svoju advokatsku firmu zbog savetovanja Lionela Mesija o odlasku iz kluba kao slobodnog agenta, preneli su mediji sa Iberijskom poluostrva.

Argentinski reprezentativac je pre nekoliko dana obavestio čelnike katalonskog giganta da želi da ode sa Kamp Nou stadiona godinu dana pre isteka ugovora, ali je tom prilikom insistirao je na klauzuli koja mu navodno omogućava da u drugi klub ode na kraju bilo koje sezone.

Iako se smatralo da je krajnji rok bio u julu, Marka je navela da Mesijev pravni tim veruje da je rok produžen i skladu sa kasnijim završetkom sezone 2019/20 usled pandemije koronavirusa.

U Barseloni naravno ne žele ni da čuju o toj opciji i spekulisalo se da svog kapitena neće pustiti za manje od 700 miliona evra, pozivajući se na odredbe klauzule, a kako sada stvari stoje posla će imati i advokati.

Na Kamp Nou su došli do informacije da je advokatska kancelarija koja brine o klubu savetovala Mesija kako da iz ugovora izađe bez obeštećenja i to ih je, logično, mnogo razljutilo. Prekid saradnje bio je očekivan epilog.

Skaj Sport je u subotu preneo da je Mesi tražio sastanak sa upravom kako bi rešio pitanje svoje budućnosti, a Geri Nevil je izjavio da se nada da Argentinac neće imati mnogo uspeha ukoliko pređe u Mančester Siti.