Banca Intesa organizovala Humanitarni novogodišnji bazar

  0
  Foto: Vidoje Manojlović

  Banca Intesa je u saradnji sa više organizacija civilnog društva priredila prvi Humanitarni novogodišnji bazar, na kojem su zaposleni u Banci kupovinom predmeta i hrane usmerili oko 250.000 dinara u humane svrhe i donirali oko 200 kilograma prehrambenih proizvoda za najosetljivije kategorije društva.

  Na Novogodišnjem bazaru, organizovanom u Upravnoj zgradi Banca Intesa, zaposleni u Banci bili su u prilici da kupe božićne i novogodišnje poklone i dekoraciju koje su izradili štićenici ustanova okupljenih u okviru Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju. Na ovaj način prikupljeno je oko 230.000 dinara koje će Centar upotrebiti za poboljšanje uslova rada ustanova koje okuplja na nivou Beograda.

  Zaposleni u Banca Intesa na Bazaru su kupovali i slatkiše koje je pripremilo socijalno preduzeće Naša kuća i na taj način prikupili oko 15.000 dinara za ovu instituciju, donirali 200 kilograma prehrambenih proizvoda Banci hrane za ustanove koje brinu o socijalno ugroženom stanovništvu širom zemlje i kupili celokupan tiraž magazina Lice Ulice sa kojim Banka sarađuje već više godina i čiji prodavci na ovaj način dolaze do jedinog izvora prihoda.

  Humanitarni novogodišnji bazar organizovan je u okviru tradicionalnog projekta Banca Intesa „Zapakuj poklon, izmami osmeh“ koji je pokrenut 2010. godine i u okviru kojeg su zaposleni u banci  štićenicima institucija za socijalno i medicinsko zbrinjavanje dece širom zemlje do sada uručili na hiljade novogodišnjih paketića i direktno donirali više od 2.600.000 dinara novčane pomoći.