Balša Božović prijavio autoplagijate Aleksandra Martinovića

0
Foto: Nedeljnik

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović predao je danas Pravnom fakultetu u Novom Sadu inicijativu za pokretanje postupka protiv poslanika iz Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Martinovića, kojeg je optužio za “više autoplagijata”.

Božović je za novosadski portal 021 rekao da se radi o šest radova koji su “autoplagijati”, odnosno identični radovi u kojima su samo izmenjeni naslovi, dok je sadržaj isti, uključujući i gramatičke i pravopisne greške.

Kako je naveo, zahvaljujući tim radovima Martinović je stekao sva zvanja u visokom obrazovanju, na štetu studenata i kvalitetnog kadra koji predaje na državnim fakultetima.

“Na prevarama i lažima je stekao akademsku karijeru, a predaje nekim studentima koji su nam se javljali i pitali zašto oni odgovaraju nekome ko je nedostojan”, rekao je Božović.

Dodao je da Martinović predaje na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, na master studijama u Kragujevcu, na Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, a član je Saveta Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici.

“Siguran sam da ni Univerzitet u Novom Sadu neće ostati nem i da će se akademska zajednica Beograda, Kragujevca i Niša pridružiti mojoj inicijativi kako ovakvi slučajevi više ne bi postojali ni na jednom državnom univerzitetu u Srbiji, kako bismo pre svega zaštitili studente, a potom i kvalitetan kadar u visokom obrazovanju”, kaže Božović.

(Beta)