“Balkanska međa” otkazana u Bujanovcu: “Još jednom postajemo svedoci zabrane umetnosti”

1
Foto: Igor Pavićević

Prikazivanje filma “Balkanska međa”, iako je prethodno bilo zakazano u Domu kulture u Bujanovcu, prekjuče je otkazano bez obrazloženja, a iz produkcijske kuće “Arhangel studios” saopštili su da ovakvim potezom još jednom postajemo svedoci neuobičajene pojave da umetnost doživljava zabrane.

Prikazivanje filma je otkazano bez obzira na činjenicu da je postojalo veliko interesovanje publike za ovaj film, piše u saopštenju.

“‘Balkanska međa'” šalje poruku o neophodnosti negovanje odnosa mira i razumevanja između Srba i Albanaca, i zato želimo da verujemo da će i naši građani na jugu Srbije moći da ga pogledaju, jer nikada neće postojati dovoljno dobar motiv koji opravdava zabranu bilo kog filma”, navodi se u saopštenju predstavnika produkcije kuće “Arhangel studios”, glumca i producenta filma Miloša Bikovića i Miodraga Radonjića, preneo je Blic.

1 KOMENTAR

  1. Ti koji su zabranili film da se prikaže u Bujanovcu primaju platu iz kase Države Srbije. Do kada će državni službenici rfaditi protiv države od čije plate žive?

Comments are closed.