Bajdenov plan od dve hiljade milijardi dolara: “Veliki deo Amerike pati, porodice su gladne, moramo nešto da preduzmemo…”

0
JIM WATSON / AFP / Profimedia

Ekonomska kriza u SAD se produbljuje, upozorio je juče američki predsednik Džozef Bajden i poručio da administracija sada mora da preduzme velike akcije kako bi pomogla Amerikancima. Predsednik je rekao da njegov plan, od skoro dve hiljade milijardi dolara, ima podršku biznisa, radničkih sindikata, Vol strita i vodećih kompanija.

Bajden je, obraćajući se u Beloj kući dok je predstavljao plan ekonomskog oporavka zbog koronavirusa, rekao da administracija mora da reaguje “odlučno i hrabro” kako bi pomogla Amerikancima kojima su plate smanjene i koji se suočavaju s problemima.

Predsednik je rekao da njegov plan, u iznosu od gotovo dve hiljade milijardi dolara, ima podršku biznisa, radničkih sindikata, Vol strita i vodećih kompanija.

“Veliki deo Amerike pati. Virus se naglo širi. Porodice su gladne. Ljudi su u opasnosti da budu izbačeni iz domova. Ponovo se zatvaraju radna mesta. Moramo da preduzmemo nešto”, rekao je Bajden.

Takođe je poručio da će “ako budemo delovali sada, ekonomija biti snažnija i kratkoročno i dugoročno”.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ