“Bajdena moramo smatrati izabranim predsednikom”, kaže republikanski guverner Ohaja

0
Foto: Profimedia

“Mislim da bivšeg potpredsednika moramo smatrati izabranim predsednikom. Džo Bajden je izabrani predsednik”, rekao je Majk DeVajn republikanac i guverner Ohaja pridružujući se rastućoj listi republikanskih saveznika predsednika Donalda Trampa koji kažu da je trka 2020. gotova.

DeVajn, koji je podržao Trampa već drugi mandat, rekao je da predsednik i njegova kampanja imaju “svako pravo” da pokrenu pravne postupke osporavanja izbornih rezultata i da su sudovi “iskreno, najbolje mesto za presuđivanje činjenica”.

Rekao je se čini da će Bajden biti sledeći na funkciji.

Vidite, zabrinut sam zbog ovog virusa, ne gledam u čemu je meritum slučaja. Čini se da će Džo Bajden biti sledeći predsednik Sjedinjenih Država”, rekao je DeVajn za CNN.

DeVajnovi komentari dolaze nakon što je Karl Rou, strateg guvernerske i predsedničke kampanje bivšeg predsednika Džordža V. Buša, u Volstrit žurnalu objavljenom u sredu napisao da predsednički izbori 2020. neće biti poništeni bez obzira na Trampovr tužbe.

Dvojica republikanskih guvernera koji nisu podržali ponovni izbor predsednika, guverner Masačusetsa Čarli Bejker guverner Merilenda Leri Hogan, takođe su odvojeno kritikovali Trampa zbog zaustavljanja predsedničke tranzicije tokom pandemije Covid-19.

DeVajn tvrdi da zemlja sada treba da napreduje nakon izbora i da se ujedini da bi se borila protiv “zajedničkog neprijatelja” – pandemije koronavirusa.

„Znate, imamo zajedničkog neprijatelja, to nisu republikanci i nisu demokrate, naš zajednički neprijatelj je ovaj virus.“ „Idemo da se borimo protiv ovog virusa, nemojmo da se borimo jedni protiv drugih“, dodao je.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500