Bajden: “Zatvorio bih zemlju zbog koronavirusa ako naučnici to preporučuju. Odgovor Trampove administracije na pandemiju pogrešan”

0
Profimedia

Kandidat američke Demokratske stranke na predsedničkim izborima koji će u novembru biti održani u SAD Džo Bajden je izjavio da bi, ako pobedi na izborima, bio spreman na ponovno “zatvaranje” zemlje ukoliko naučnici to preporuče u cilju obuzdavanja koronavirusa tokom eventualnog drugog talasa pandemije, prenosi Blic.

“Poslušao bih naučnike”, izjavio je Bajden u intervjuu za američku medijsku kuću ABC njuz, koji je dao zajedno sa senatorkom Kamalom Haris, kandidatkinjom demokrata za mesto potpredsednika SAD.

Kako prenosi CNN, Bajden je rekao da bi bio spreman da učini “bilo šta što je potrebno radi spasavanja života, jer ne možemo da pokrenemo zemlju dok virus ne stavimo pod kontrolu”.

On je dodao da je zbog toga način na koji je administracija aktuelnog predsednika SAD, republikanca Donalda Trampa, upravljala pandemijom u osnovi pogrešan.

“Da bi život u zemlji mogao da teče, privreda da raste, a ljudi mogli da budu zaposleni, morate da rešite problem virusa”, podvukao je Bajden.

Pandemija COVID-19 je u SAD odnela više od 175.000 života.