Bajden pozvao dr Faučija da se pridruži njegovom timu: “Zamolio sam ga da bude moj medicinski savetnik…”

0
Foto: Profimedia

Izabrani američki predsednik Džo Bajden pozvao je vodećeg američkog stručnjaka za zarazne bolesti dr Entonija Faučija da se pridruži njegovom timu za borbu protiv pandemije kovid-19, prenosi CNN.

Bajden je dr Faučija pozvao da ostane na mestu glavnog medicinskog savetnika nakon što on 20. januara i zvanično preuzme dužnost.

Dr Fauči, dugogodišnji diektor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, razgovarao je s Bajdenom i njegovim timom o pripremama za borbu protiv koronavirusa, potvrdio je Bajden u razgovoru za CNN.

“Zamolio sam ga da ostane na istom položaju koji je imao pod nekoliko predsednika, da bude moj glavni medicinski savetnik i deo mog Kovid tima”, rekao je Bajden.

Izabrani predsednik je takođe rekao da će se vakcinisati čim dr Fauči kaže da je vakcina za kovid-19 sigurna, i da će to rado učiniti pred kamerama.

“Važno je američkom narodu pokažemo da je vakcina sigurna”, dodao je Bajden. Rešavanje zdravstvene i ekonomske krize prioriteti su Bajdena koji 20. januara preuzima dužnost predsednika.

SAD se proteklih nedelja suočava s eksplozijom broja novozaraženih i hospitaliziovanih koji je prešao rekordnih 100.000.

U SAD je od početka epidemije preminulo oko 273.000 ljudi.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500