Bajden pobednik i “mini super utorka”, Sanders poražen i u Mičigenu: Sada je potpuno jasno ko je prvi pik za demokratskog rivala Trampu

0

Još jedna razočaravajuće ostvarenje Bernija Sandersa i još jedan korak Džoa Bajdena ka demokratskoj nominaciji za predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama. To je zaključak svih svetskih medija nakon održanog “mini super utorka”.

Glasalo se za predstavnika američke demokratske stranke u šest saveznih država i Džo Bajden odneo je ubedljivu pobedu.

Čak i da nije pobedio u Ajdahou, Misuriju i Misisipiju, njegova pobeda u Mičigenu je ogromna prednost u odnosu sa Sandersa.

Senator iz Vermonta se nadao da će ponoviti rezultat iz 2016. godine kada je u Mičigenu pobedio Hilari Klinton, ali je Bajden bio ubedljiv.

Mnogi se sada u Sjedinjenim Američkim Državama pitaju da li su onda rezultati iz 2016. godine samo posledica užasnog mišljenja o Hilari Klinton u toj državi, a ne Sandersovog glasačkog potencijala.

Kako bilo, Bajden je dva utorka zaredom pobedio u svim državama u kojima se Sanders nadao pobedi.

“Ujka Džo” je toliko samouveren da je već počeo da govori o sebi kao o kandidatu koji će se sigurno suprotstaviti Trampu.

Sandersove pristalice kažu da ništa nije gotovo, ali im Bajden poručuje da ne brinu i da će sarađivati svi u borbi protiv Trampa.

Ostalo je da se zbroje glasovi u Vašingtonu i Severnoj Dakoti, a iako je veoma tesan rezultat, trenutno minimalnu prednost ima Sanders.