“Bacim loptu za servis i toliko mi se zavrti u glavi da mislim da padam”: Šta se Đokoviću dogodilo tokom neizvesnog meča sa Timom?

0
AP Photo/Lee Jin-man, via Beta

Najbolji (srpski) teniser u istoriji mnogo je puta u karijeri jurio zaostatak od nekoliko gemova, dva seta ili kako danas svi pišu, tri Gren slem titule. Međutim, nije mnogo puta, kao u finalnom meču protiv Tima na Australijan openu, Novak izgledao zbunjeno.

U razgovoru za Sport klub objasnio je da ni sam nije znao šta se događa.

“Neobjašnjivo mi je to što se desilo sa tom vrtoglavicom i energijom na početku trećeg seta. Izašao sam da promenim odeću, međutim, kada sam izašao primetio sam da nešto nije u redu, mislio sam da je to samo trenutno, ali to je nešto što je bilo prisutno nekih set i po. Jednostavno, svaki put kada bacim loptu za servis, vrti mi se u glavi, gotovo kao da padam na terenu. Jako čudno. Nakon nekoliko poseta doktora ustanovljeno je zašto se osećam tako – jer sam dehidriran, što mi je čudno. Dosta sam pio tečnosti, ja imam svoj protokol pred izlazak na teren. Sigurno su različiti faktori uticali da se tako osećam na terenu – emocije, stres. Malo sam bio razočaran što se tako osećam u finalu Gren slema turnira”, rekao je Đoković.

Prvi reket sveta je objasnio da ga to nije obeshrabrilo.

“Pronašao sam način da se nekako izvučem iz tog nezgodnog položaja, ključan momenat je bio onaj na 2:1 u četvrtom setu, imao je brejk loptu, igrao je sa lakše strane za igru, malo s vetrom. U tom trenutku sam razmišljao šta je taktički najbolje da se uradi. Izašao sam na mrežu posle prvog servisa, uspeo da odigram dva dobra voleja, da se pozicioniram dobro na mreži i da sebe vratim u igru. Slična situacija bila je i u petom setu – opet ista strana, isti servis ‘napolje’, izlazak na volej. To nije nešto što ja praktikujem često, niti sam prirodno servis volej igrač, ali dobro je da ponekad u situacijama, pogotovo kada neko daleko stoji iza osnovne linije i jako dobro se brani, da tu taktiku i primenim. Ispostavilo se da je bila dobra odluka, ali moglo je da vrlo lako prevagne i na njegovu stranu”, zakljulio je Đoković.