Babiš uoči dolaska Vučića u Češku: “Nemamo nameru da išta menjamo na priznanju Kosova”

1
Foto: Profimedia

Češki premijer Andrej Babiš je uoči samita predsednika zemalja Višegradske grupe, Slovenije i Srbije 2. i 3. oktobra kod Praga, poručio da Češka nema nameru da išta menja na priznanju Kosova i da ga neće povući i dodao da je s predsednikom Milošem Zemanom na sastanku o tome samo razmenio mišljenja.

“Na izjavu predsednika o ukidanju priznanja Kosova ja sam reagovao, isto kao i ministar inostranih poslova Petšiček, da to naša vlada neće uraditi. Kada sam bio kod predsednika pitao sam ga za razloge njegove izjave, jer je tada on bio premijer. Šta je u tome loše? Radi se samo o tome da se razmene mišljenja. Ništa se neće menjati oko priznanja Kosova”, kazao je Babiš.

Babiš je s premijerima zemalja Višegradske grupe i Zapadnog Balkana, gde je Kosovo predstavljeno na nivou ambasade u Češkoj, na samitu premijera Višegradske četvorke u Pragu potpisao deklaraciju o podršci Poljske, Češke, Slovačke i Mađarske ubrzanoj integraciji Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, preneo je N1

U njoj su premijeri V4 izrazili nadu da će reforme u Bosni i Hercegovini i na Kosovu ojačati perspektivu za članstvo u EU. 

1 KOMENTAR

  1. Зашто се онда љутите на Невила Чембрлена и Енглезе, који су вас препустили Хитлеру ? Акт отимања територије једне суверене земље, у целости, или било ком њеном делу, је апсолутно идентичан чин непоштовања међународног права.. Као што је била окупирана Чешка, тако је данас окупирано Косово. Морате ипак признати да сте непринципијелни, а да ли ћете нешто да мењате,… добро размислите. Историја се често понавља.

Comments are closed.