Radnik “Krušika” vraća se u kućni pritvor, odbijena žalba Tužilaštva

3
Foto: Profimedia

Radnik “Krušika” iz Valjeva Aleksandar Obradović vraća se u kućni pritvor, javio je N1.

Viši sud je odbio žalbu Višeg javnog tužilaštva da radnik bude u pritvoru u zatvoru, te ostaje na snazi odluka sudije za prethodni postupak i Obradović se vraća u kućni pritvor tokom kog neće smeti da koristi internet.

Obradović je već više od 20 dana u pritvoru zbog, kako je navedeno, odavanja poslovne tajne odnosno jer se sumnja da je bio novinarski izvor za poslove u vezi sa izvozom oružja koji se dovode u vezu sa ocem ministra Nebojše Stefanovića.

Podsetimo, Obradović je priveden 18. septembra, a vest o tome objavljena je tek pre nekoliko dana.

Novi advokat Aleksandra Obradovića od danas je Vladimir Gajić, a njegov dosadašnji advokat Ljubisav Radosavljević rekao je juče da su razlozi za pritvor, koje sud navodi – uticaj na svedoke i da ne ponovi delo – besmisleni, pošto je njegov klijent sve već priznao.

Dosadašnji branilac radnika Krušika, Radosavljević, napominjao je i da njegov klijent nije kriminalac koji odaje poslovne tajne da bi dobio neku korist, već je uzbunjivač javnosti.

“On je praktično svojim radom hteo da pokaže da je poslovanje Krušika, apsolutno neracionalno zbog građana Srbije, zbog oštećenja budžeta”, dodaje advokat.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je ranije danas rešenje Višeg suda o određivanju pritvora Aleksandru Obradoviću.

Kako je rekla portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić, odluka o ukidanju rešenja doneta je zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, a predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

Puštanje Aleksandra Obradovića, koga su okarakterisali uzbunjivačem, zatražila su još juče novinarska udruženja, a sinoć je održan i skup podrške ispred zgrade Centralnog zatvora u Beogradu.

3 KOMENTARA

  1. Javna tajna je da Krusik sluzi za zbrinjavanja clanova SNS-a iz Valjeva i okolnih opstina.Takodje, veliki broj ljudi radi po ugovoru na odredjeno u konstantnom strahu da mogu izgubiti posao ako zucnu bilo sta o poslovanju ove kompanije.Sa tolikim brojem zaposlenih koji su uglavnom bez potrebnih kvalifikacija, nije ni cudo da ova kompanija posrce. Kupovina glasova SNS-a putem ucene zaposlenih gubitkom radnog mesta je uobicajena praksa u Srbiji i to ne samo u Krusiku.

Comments are closed.