Aparat za kiseonik izazvao požar, poginulo osam osoba na intenzivnoj nezi: Tragedija u Turskoj

0
Profimedia/Ilustracija

Beta-AP) – Osam ljudi stradalo je danas u požaru koji je izbio na odelenju intenzivne nege gde se leče pacijenti od Kovida-19 u južnoj Turskoj, javili su državni mediji.

Agencija Anadolija javila je da je požar izbio kada je eksplodirao uređaj sa kiseonikom u privatnoj Univerzitetskoj bolnici Sanko u Gaziantepu.

U saopštenju bolnice navodi se da su nastradali pacijenti starosti između 56 i 85 godina. Požar je brzo savladan i istraga je u toku.

Kako se navodi, 14 pacijenata koji su bili na intenzivnoj nezi prebačeno je u druge bolnice.

Prema podacima vlade, odelenja intenzivne nege u Turskoj su 74 odsto popunjenja sada zbog novog skoka zaraze koronavirusom, mada zdravstvna udruženja navode da su bolnice preopterećene.

Sinoć je tursko Ministarstvo zdravlja prijavilo 26.410 novih slučajeva zaraze koronavirusom u prethodna 24 časa čime je ukupan broj potvrdjenih slučajeva od marta došao do gotovo dva miliona, tačnije oko 1.980.000. Ta brojka uključuje i asimptomatične slučajeve koje Ankara nije prijavljivala u četiri meseca do kraja novembra.

Zabeležen je rekordni broj preminulih u jednom danu, 246, navelo je ministarstvo, čime je ukupan broj umrlih od koronavirusa u zemlji povećan na 17.610.