Antonijević: “Dijalog tokom vrućeg leta dao rezultate, to pokazuje oštra izjava Tanje Fajon o slobodi medija…”

1
Foto: Medija centar Beograd

Nedavna oštra izjava Tanje Fajon o tome da u Srbiji nema napretka u medijskim slobodama, pokazuje da su razgovori vlasti i opozicije dali rezultate i da ja nastavljen i da očigledno ima određenih jakih poruka, izjavio je direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević, preneo je N1.

“Dijalog je postigao svoje efekte i mi smo uspeli da na jednom prostoru razgovaramo sa svim političarima koji donose odluke u Srbiji, bilo da su oni opozicija ili u vladajućim strankama”, rekao je Antonijević na konferenciji o dijalogu između države, civilnog sektora i građana.

Fondacija je letos posredovala u seriji sastanaka vladajućih i opozicionih stranaka. Rezultat tih okruglih stolova je i spisak mera za poboljšanje izbornih uslova, kojeg je usvojila i Vlada Srbije.  

“To kontrolišemo da vidimo da li će se te sve stvari sprovesti i proces se dalje nastavlja sa Evropskim parlamentom, tako da, polako čini mi se da i država uči da je glas civilnog društva dovoljno jak, a i da postoje drugi glasovi koji će nas ispravljati na tom putu gde želimo da donosimo zakone, a ne i baš da ih sprovodimo”, rekao je Antonijević.

On dodaje da je to nešto na šta je i Evropski parlament skrenuo pažnju.

“Naročito ako gledate prilično oštre izjave Tanje Fajon nedavno, koje se tiču stanja u medijima. Ako neko ko nastavlja dijalog, koji smo zajedno započeli, daje ovako oštre izjave, mislim da je to dokaz da je i naš prvobitni dijalog tokom tog vrućeg leta, postigao svoje rezultate i da je on nastavljen i da očigledno ima određenih jakih poruka”, zaključio je Antonijević.

1 KOMENTAR

  1. “Оштра” изјава Тање Фајон овде више никога неће узбудити. Како је и сама рекла, разочарана је што Србија, како јој се чини, не жури у ЕУ (п.а. – неће главном кроз зид), што као да јој је свеједно. Према томе,јако је брине то што уцене ЕУ имају све мање ефекта. И њих из ЕУ је све теже разумети, шта у ствари желе ? Када Француска блокира чланство у ЕУ до даљњег, шта онда, сви треба да чекају и шене, до када ? У ЕУ треба да схвате да је њихова репутација овде на најнижим гранама, као и то да је, у складу са тим и њихов уцењивачки капацитет на истом нивоу. Лекција и уцењивања нема до даљњег, а за даље ћемо видети и за то даље је Хан вукао за рукав Вучића у Бриселу, да му се “закуне” да неће скретати са “пута”, јер је онда сва политика уцена ЕУ према Србији пропала.

Comments are closed.