“Antihrišćanska veštičarenja, paganizam i crna magija”: Hit Keti Peri “Dark Horse” je kopija rep pesme, presudio sud

2
Foto Profimedia

Porota u Los Anđelesu je presudila u korist hrišanskog hip-hop izvođača koji je optužio Keti Peri da je ukrala deo njegove pesme za njen hit singl “Dark Horse”, navodi Huffpost.

Devetočlana porota je u ponedeljak presudila jednoglasno da su bit i instrumental iz pesme “Dark Horse” isti kao i oni iz “Joyful Noise” koju je Markus Grej‚ poznatiji kao Flame, napisao 2009. godine.

Njeni advokati su tvrdili da elementi u Grejovoj pesmi čine osnovni muzički vokabular koji ne bi trebalo da budu kopirajtovani.

“Oni pokušavaju da prisvoje osnovne gradivne blokove muzike, alfabet muzike koji bi trebao da bude dostupan svima” izjavila je Kristin Lepera, Perina advokatica.

Keti i njen producent i koautor pesme Dr. Luk (Lukaš Gotvald) svedočili su da niko od njih dvoje nikada nije čulo “Joyful Noise”. Sa druge strane porota je ukazala na to da je pesma bila dovoljno rasprostranjena, te su je i oni mogli čuti.

Kako navodi Njujork tajms, Grej je na suđenju tvrdio da je njegova reputacija kao repera-hrišćanina oštećena od strane: “antihrišćanskih veštičarenja, paganizma, crne magije i slika Iluminata evociranih od strane numere ‘Dark Horse’, posebno u spotu”.

Porota je donela presudu po kojoj su svih šest pisaca i producenata, kao i sve četiri korporacije koje su izbacile i prodavale “Dark Horse”, odgovorni za štetu, preneo je CBS.

2 KOMENTARA

Comments are closed.