Anonimna anketa NBA igrača: Džordan je najveći ikada

0

Sportski portal The Athletic sproveo je anonimnu anketu među 127 NBA igrača u razdoblju između 16. marta i 1. aprila, a postavljena su im različita pitanja o sportu.

Na pitanje koji košarkaš zaslužuje titulu najboljeg svih vremena (Greatest of all time – GOAT) 122 učesnika ankete je odgovorilo da je to Majkl Džordan.

Sada 56-godišnji poslovni čovek, vlasnik NBA ekipe Šarlot Hornets, koji je sa Čikago Bulsima osvojio šest šampionskih titula (1991-93, 1996-98.), sakupio je 73 odsto glasova, prenosi Al Jazeera Balkans.

LeBron Džejms je drugi sa 11,9 odsto glasova, ispred legende Los Anđeles Lejkersa Kobija Brajanta, koji je dobio 10,6 odsto glasova.

Za Karim Abdul-Džabara je glasalo 1,7 odsto ispitanika, a za Medžika Džonsona, Alena Ajversona, Kevina Durenta jedan odsto.

Učesnici ove ankete su, takođe, izneli svoje mišljenje ko je najkorisniji igrač ove NBA sezone, a rezultati su pokazali da će ta titula najverovatnije pripasti zvezdi Hjuston Roketsa Džejmsu Hardenu.

Harden, koji je bio najkorisniji igrač NBA i u sezoni 2017/18, dobio je 44,3 odsto glasova, dok je drugi igrač Milvoki Baksa Janis Adetokunbo sa 38,9 odsto glasova.

Treće mesto je zauzeo Pol Džordž (Oklahoma Siti Tander) sa 12,7 odsto glasova.