Andrija Vuković, jedan od najtalentovanijih crnogorskih košarkaša, odlučio da igra za Srbiju: Iz jata “Sokolova” u jato “Orlića”

2
Foto Nedeljnik

Mlađe kategorije Košarkaškog saveza Srbije ne prolaze kroz najbolji rezultatski period, ili, kako aktuelni komentari na društvenim mrežama naglašavaju – “Orlići se prave Englezi.”

Ipak, mlađe kategorije reprezentacije Srbije biće bogatije za jednog novog igrača, koji iz jata “Sokolova” preleće u jato “Orlova”.

Jedan od najvećih talenata crnogorske košarke, Andrija Vuković, ubuduće će nastupati za Srbiju i njene reprezentativne selekcije.

Košarkaški savez Srbije ubedio je 14-godišnjeg momka da odabere dres Srbije, prenosi podgorički “Dan”.

Poznavaoci košakaških prilika iz regiona smatraju da je mladi košarkaš visok 198 centimetara, jedan od najtelentovanijih igrača u Crnoj Gori u poslednjoj deceniji, a sa timom Budućnosti osvojio je šampionsku titulu.

On će imati pravo da nastupa za pionirski tim Crne Gore do kraja ove godine, a od naredne će nastupati za mlađe kategorije Srbije.

2 KOMENTARA

  1. Wow košarkaška velesila krade košarkaše Crnoj Gori. Prethodno je isto radjeno i u vaterpolu, sportu u kome je fond crnogorskih igrača par desetina. Španija takodje uze Mirotića, a Raonić je Kanadjanin. Šta bi bilo da nas ima više od 600.000 😂

Comments are closed.