Amfilohije poslao poruku iz bolnice, Vučić poželeo brz oporavak

0
Foto Igor Pavicevic

“Ovakva stradanje Bog koristi da nas podseti da smrt nije poslednja reč ovoga života, nego samo priprema za večno Carstvo Boga ljubavi – Oca i Sina i Duha Svetoga”, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije iz Kliničkog centra Crne Gore, gde se od 6. oktobra nalazi na bolničkom lečenju pošto je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

Mitropolit Amfilohije se uspešno oporavlja od koronavirusa, oseća se dobro i lekari su zadovoljni tokom njegovog oporavka, saopštila je Mitropolija.

Cetinjski mitropolit se trudi da nosi i svoj krst i krst Mitropolije crnogorsko-primorske, učestvujući i ovom bolešću u patnjama i u stradanjima miliona ljudi širom sveta, prenosi Svetigora pres, prenosi N1.

Vladika je, pošto se pričestio, pozdravio i blagoslovio sve koji se brinu za njegovo zdravlje, “moleći ih da se brinu i za zdravlje svih koji stradaju, ne samo ovde u Crnoj Gori, nego širom sveta”.

Takođe, predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je brz i uspešan oporavak i ozdravljenje Amfilohiju.

Vučićeve želje za brz oporavak mitropolitu je u telefonskom razgovoru saopštio ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, javlja RTCg.

Kako je saopšteno iz Ambasade Srbije, Božović je iskazao spremnost Republike Srbije da u svakom trenutku pomogne na bilo koji način, ako za to bude potrebe.

“Mitropolit Amfilohije se srdačno zahvalio predsedniku Vučiću na brizi i pažnji i preneo blagoslov i molitve svom srpskom narodu koji je uz njega i u ovim teškim izazovima”, navodi se u saopštenju srpske ambasade.

Ambasador Božović je, kako je saopšteno, u stalnom kontaktu sa rukovodstvom i lekarima KCCG, kojim se zahvalio na brizi, pažnji i ljubavi sa kojom postupaju u lečenju mitropolita i svih drugih obolelih od korone.

“Takođe, smo u kontaktu sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom koja zajedno sa lekarskim timom prati stanje zdravlja mitropolita i o tome objektivno i pravovremeno obaveštava javnost koja je zainteresovana ne samo u Crnoj Gori, već i u Republici Srbiji i Republici Srpskoj kao i celom regionu”, zaključuje se u saopštenju Ambasade Srbije.

Mitropolit je 6. oktobra, primljen na bolničko lečenje na Odeljenje pulmologije Kliničkog centra Crne Gore nakon što je test pokazao da je pozitivan na koronavirus.

Tok lečenja i oporavak mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je zaražen koronavirusom, je zadovoljavajući i ide planirnom dinamikom, saopštila je juče Svetigora pres. Međutim, Ministarstvo zdravlja Crne Gore naložilo je upravi cetinjske bolnice “Danilo Prvi”, gde je Amfilohije prvobitno lečen, da odmah sprovede postupak interne kontrole kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite mitropolitu Radoviću.