Amfilohije o rušenju konaka SPC: “Vlast zadobija prokletstvo Vasilija Ostroškog…”

0
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je danas povodom rušenja nelegalno sagrađenog dela manastirskog konaka kod Ulcinja da vlast koja podržava teroriste, ruši svetinje i da zadobija prokletstvo Svetog Vasilija Ostroškog.

U Zoganju kod Ulcinja jutros je počelo rušenje nelegalno građenog manastirskog konaka Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Amfilohije je naveo da je dozvolom i saglasnošću aktuelne crnogorske vlasti, Hašim Tači, jedan od najvećih terorista savremenog sveta postao počasni građanin Ulcinja.

“Daj bože da se ova vlast, ili isceli od toga opakoga i otrovnoga semena ili neka je Sveti Vasilije ukloni da ne zagađuje ovaj narod zlom, mržnjom, bratoubilaštvom i bogoubilaštvom”, rekao je Amfilohije u manastiru Ostrog, a saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko primorske.

Amfilohije je dodao da to nije samo zločin protiv te crkve i tog manastira.

“Time se skrnavi ovaj život Svetoga Vasilija Ostroškoga i gradi se budućnost Crne Gore i njene zajednice na mržnji protiv Svetog Vasilija Ostroškog”, rekao je on i dodao da zadobija prokletstvo Svetog Vasilija. Kazao je i da su Turci u vreme vojvode Mirka Petrovića pokušali da razore ovu svetinju. 

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) je povodom današnjeg rušenja saopšteno da je objekat građen suprotno Zakonu, bez podnete prijave za građenje i potrebne dokumentacije.

Dodaje se da je SPC rešenjem prethodno zabranjeno izvođenje radova, ali da su i pored toga nastavili izgradnju.

(Beta)