Amfilohije o napadu u Siriji: Živi smo, bombe podsećaju na natovske

2
Nedeljnik

“Živi smo. Ove bombe padale su daleko od nas, ali su nas podsetile na one natovske iz 1999. godine”, rekao je za Novosti mitropolit Amfilohije, koji sa patrijarhom Irinejom i delegacijom Srpske pravoslavne crkve boravi u Siriji, gde su se juče desili raketni napadi.

Izrael je napao sirijsku vojsku na jugu zemlje u znak odmazde za dva projektila koja su pala na izraelsku teritoriju, a veruje se da su stigla iz Srije. Sirijska državna televizija izvestila je o velikim eksplozijama u blizini Damaska, u kojem se nalazi delegacija SPC u poseti Antiohijskoj patrijaršiji.

“Gospod čuva pobožne bratske narode i napaćenu svetu zemlju Siriju,” poručio je mitropolit Amfilohije iz Damaska.

Ambasador Srbije u Siriji Milan Vijatović potvrdio je da posle napada koji se desio u nići između subote i nedelje nema žrtava među srpskim državljanima u Siriji i da su članovi delegacije Srpske pravoslavne crkve (SPC) nepovređeni.  

2 KOMENTARA

  1. ““Živi smo. Ove bombe padale su daleko od nas, ali su nas podsetile na one natovske iz 1999. godine”, rekao je za Novosti mitropolit Amfilohije…” …- Ovako naizgled, reklo bi se da imaš jedno 88 godina? Pa, mogle bi te bombe da te podsete na NEMAČKA bombardovanja Beograda i Srbije 1941-1945, pune 4 godine? Ali ne NE – prihvatio si u toku svoga obrazovanja za sveštenika SPC Nedićevu i Ljotićevu ideologiju, koja je imala samo reči hvale za tadašnje NEMAČKE OKUPATORE i njihovo prisustvo od 1460 dana u Srbiji…

Comments are closed.