„Amfilohije još od ’89. govori da će srušiti Mauzolej i da će gore na Cetinju postaviti crkvu Karađorđevića. Nema šanse…“

1
Profimedia

(Beta) – Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je da se ne može dogoditi da mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije napravi Hram na Cetinju u kome bi bile pohranje tri velike hrišćanske relikvije od kojih se jedna Ikona Bogorodice Filermose nalazi u Istorijskom muzeju na Cetinju.

„To može biti njegova namera koja se na Cetinju ne može dogoditi. Naravno, ako krene, i postavi kamen, biće mu taj kamen srušen, i on to zna i zato neće krenuti. Naravno, to on najavljuje otkako je došao ’89. godine da će da sruši Mauzolej, a da postavi i vrati gore crkvu Karađorđevića. Naravno, nema šanse za to“, rekao je Đukanović u intervju za FACE TV.

Kako je dodao, zaustaviće ga oni koji treba da ga zaustave i koji su mu to već kazali. “To su mu kazali građani Cetinja, da verovatno preko njih živih to ne može da uradi. To je priča koja se tu završava“, precizirao je crnogorski predsednik.

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije je najavio obnavljanje kapele Aleksandra Karađorđevića na Lovćenu, kao i gradnju crkve Svete Trojice na prostoru između Biljarde i Vladinog doma na Cetinju, u kojoj, kako je kazao, planira da pohrani tri relikvije.

Podsetivši da su posle bombardovanja Beograda, 6. aprila 1941. godine, Petar Drugi Karađorđević i patrijarh srpski Gavrilo preneli i tajno pohranili u manastiru Ostrog svetinje: ruku Svetoga Jovana Krstitelja i deo Časnog krsta, koji se danas nalaze u Cetinjskom manastiru, i ikonu Majke Božje Filerimske, Amfilohije je izrazio nadu da će i ikona biti vraćena crkvi i da će te tri svehrišćanske svetinje biti pohranjene u Saborni hram Svete Trojice, koji je predviđen da se gradi iznad Cetinjskog manastira.

Na ulazu na Cetinje je nakon najave mitropolita Amfilohija osvanuo veliki bilbord na kome je pisalo „Dok se zemlja oko sunca kreće, Cetinje to dozvoliti neće“.

1 KOMENTAR

  1. Našlli se“ljudi“na „pravoj“televiziji da pljuju po Srboji i svemu srpskom!!!!Kratko fuj za Tadića i dotičnog!!!!

Comments are closed.