Amfilohije ispred Skupštine Crne Gore poručio poslanicima: “Ne dozvolite taj stid i sram…”

2
Foto Igor Pavicevic

Sveštenici i monasi predvođeni mitropolitom Amfilohijem i vladikama Joanikijem i Metodijem okupili su se ispred Skupštine Crne Gore, gde se danas održava sednica Zakonodavnog odbora na čijem je dnevnom redu vladin Predlog zakona o veroispovesti.

Ispred zgrade Skupštine Crne Gore postavljene su zaštitne ograde, a prisutne su i policijske snage, kao i vatrogasci.

Okupljeni sveštenici pevali su molitve, a vladika Metodije pročitao je proglas Svetivasilijevskog sabora koji je održan u Nikšiću.

Mitropolit Amfilohije je po završetku govora blagoslovio poslanike i sve okupljene, kao i građane Podgorice, Crne Gore i sveta.

On je prethodno rekao da ako “zakoni moderni nisu u saglasnosti sa zakonima savremenog sveta onda ti zakoni nisu zakon istinske Crne Gore već mogu da se pretvore u bezakonje.”

“U imenu Božjem je sud i pravda, a to piše i na transparentu koji nose monahinje. Naše sestre nose ovu poruku. One ugrađuju svoju mladost u obnovu svetinja i duša. Ova istina velika svedoči i nama i ovom parlamentu da su samo oni zakoni koji se temelje na ovoj velikoj istini. Na ovoj istini je utemeljeno i zakonodavstvo Crne Gore”, preneo je B92.

Amfilohije je poručio poslanicima da “ne dozvole taj stid i sram”.

“Posebno se obraćamo braći poslanicima muslimanima i rimokatolicima da ne dozvole da njima neko manipuliše na osnovu ranije potpisanog ugovora, pa da kaže da ovaj zakon za njih ne važi”, rekao je Amfilohije u govoru.

U Hramu Hristovog vaskrsenja, održava se Sveta liturgija.

2 KOMENTARA

Comments are closed.