Američke snage bezbednosti prate Deda Mraza: Uskoro kreće na put oko sveta da deli poklone dobroj deci

1
Foto: Profimedia

Deda Mraz će krenuti na put oko sveta 24. decembra, a i ove godine kao i prethodnih imaće podršku američkih vojnih snaga. Američka vojna komanda zadužena za vazdušnu bezbednost Amerike i Kanade, Norad, pratiće Deda Mraza dok on bude putovao sankama. Oni su naveli da su ponosni na ovu ulogu, a da će se u slučaju bezbednosti Deda Mraza koristiti radari i sateliti, kao i presretači koji se koriste tokom cele godine. “Pored naše svakodnevne misije odbrane Severne Amerike, ponosni smo što nastavljamo tradiciju praćenja Deda Mraza dok on putuje svojim sankama”, izjavio je komandant Norad-a, general Terens O’Šonesi, prenose mediji.

Norad brine za bezbednost Deda Mraza od 1956. godine, kada je u novinama objavljen njegov navodni broj telefona. Tada je jedan dečak greškom pozvao američku komandu i tražio da mu pošalju poklone. Oni su tada poslali jednog svog pripadnika da deci otkrije “tačnu lokaciju Deda Mraza”.

Deda Mraz svoj put započinje na Badnji dan, i putuje svetom da bi podelio poklone. Na broj telefona će se javljati preko hiljadu i po volontera, a deca će moći da saznaju gde se Deda Mraz nalazi.

1 KOMENTAR

  1. re: Američke snage bezbednosti prate Deda Mraza: Uskoro kreće na put oko sveta da deli poklone dobroj deci

    Prvo su počeli da prate ☺.

Comments are closed.