Američka privredna komora sa partnerima u akciji čišćenja Avale

  0

  Omiljeno izletište Beograđana i jedna od najposećenijih turističkih tačaka prestonice, avalsko izletište, očišćeno je u volonterskoj akciji „Hajde da očistimo Avalu“ u organizaciji Američke privredne komore u Beogradu (AmCham).

  Događaj je deo aktivnosti Odbora za zaštitu životne sredine Američke privredne komore i realizovan je uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda i u partnerstvu sa kompanijama članicama AmCham-a, opštinom Voždovac, Šumskom upravom „Avala“, JKP Gradska čistoća, Planinarsko-sportskim klubom Balkan i mnogim drugim. Tokom akcije očišćeni su Avalski toranj i Šuplja stena, pešačka staza do Avalskog tornja kroz šumu, kao i automobilski put do vrha i nazad.

  Naša Avala zavisi samo od nas! Zato smo zajedničkim trudom velikog broja volontera, zaposlenih u kompanijama članicama AmChama , kao i našim partnerima, danas bili „još jedna vredna ruka“ na terenu. Osim čišćenja, cilj današnje akcije jeste podizanje svesti o ključnim pitanjima životne sredine, a jedno od njih je i upravljanje otpadom.“– istakla je Andrea Radonjić, predsedavajuća AmCham Odbora za životnu sredinu i dodala: „Odbor za zaštitu životne sredine nastoji da podigne svest o ključnim pitanjima životne sredine i ukloni regulatorne prepreke koje se odnose na upravljanje otpadom, cirkularnu ekonomiju i druga goruća pitanja ekološke politike. Cilj je usklađivanja domaćih propisa sa regulativom EU i omogućavanje njihove nesmetane implementacije u praksi. U ovom poslu imamo odličan i konstruktivan odnos sa Vladom Srbije, Ministarstvom za zaštitu životne sredine i ostalim nadležnim organima sa kojima ćemo nastaviti da sarađujemo na ovim pitanjima i u periodu pred nama“.

  Učesnike današnje akcije „„Hajde da očistimo Avalu“ pozdravili su i Marija Tubić iz šumske uprave „Avala“, Jelena Dimitrijević Gajić, menadžerka za odnose sa javnošću Avalskog tornja i Milanka Arsić, iz Planinarsko-sportskog kluba Balkan.

  Fokus AmCham Odbora za zaštitu životne sredine u periodu 2018 – 2020. godina

  U fokusu Odbora za zaštitu životne sredine AmChama su poboljšanje postojećeg sistema upravljanja ambalažnim otpadom, kao i nastavak dijaloga sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine, Agencijom za zaštitu životne sredine i drugim partnerima, sa ciljem jačanja kapaciteta lokalne samouprave u ovoj oblasti.

  Američka privredna komora u Srbiji predstavlja 200 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje zapošljavaju preko 100,000 građana Srbije i koje su ukupno u zemlju investirale četrnaest milijardi evra. Američka privredna komora je vodeća nezavisna poslovna asocijacija u Srbiji koja svoje aktivnosti bazira na unapređenju poslovnog okruženja, profesionalnom usavršavanju, edukaciji i promociji svojih članova, kao i na omogućavanju poslovnih kontakata među članstvom.