Američka gimnastičarka Simon Bajls se povukla i sa finala u parteru: U toku nedelje odlučuje o učešću na gredi…

0

Američka gimnastičarka Simon Bajls se povukla i sa finala u parteru. Zameniće je Dženifer Gadirova iz Velike Britanije, prenosi ABC.

Simon će u toku nedelje doneti odluku o učešću u finalu na gredi.

Bila je osvajačica zlatne medalje 2016. godine u parteru, ali njeni nastupi uključuju preokrete koje niko osim nje nikada ranije nije pokušao na takmičenju, što je, kako prenose svetski mediji, postao problem s obzirom na to da se bori sa problemima pri određivanju svoje orijentacije u vazduhu.

Bajls je bila veliki favorit u finalu turnira u parteru na OI.

Međutim, odradila je jednu disciplinu, napravila grešku i – odustala. Sve je usledilo posle greške Bajls koja je u vazduhu odradila jedan i po okret, umesto dva i po. Do kraja je sve pratila sa strane.

Govoreći o odustajanju sa takmičenja, Bajls je objasnila kako je morala da se fokusira na zdravlje.

“Ima važnijih stvari u životu od gimnastike”, rekla je tada Bajls.

Američka gimnastičarka je potom odlučila da se povuče iz finala u preskoku i dvovisinsokm razboju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

“Posle razgovora sa medicinskim osobljem, Simon Bajls je odlučila da se povuče iz finala preskoka i dvovisinskog razboja. Njeno stanje će se svakodnevno procenjivati kako bismo odlučili da li može da učestvuje u finalima na parteru i gredi”, saopštili su tada iz američkog tima.