Ambasadorka Kosova u SAD gledala “Igru prestola”, uporedila Srbe sa poraženom vojskom, i razgnevila fanove serije

Ako do sada niste gledali treću epizodu, upozoravamo vas da tekst sadrži "spojlere", važne prepričane scene koje otkrivaju radnju

2
Foto Profimedia

Treća epizoda osme sezone “Igre prestola”, remek delo koje je režirao veteran Migel Sapočnik, pored toga što predstavlja najdužu scenu bitke u istoriji moderne televizije, možda je i najiščekivanija epizoda svih vremena, jer se u njoj odvila bitka živih, predvođenih Starkovima i princezom Deneris Targarjen, i Belih hodača i vojske zombija, predvođenih Kraljem noći.

Neki od fanova u Srbiji su s nestrpljenjem budni dočekali svetsku premijeru koja je bila jutros u tri sata, da bi videli rasplet, dok će većina gledati srpsku premijeru večeras u 21 sat.

Međutim, to što ni svi fanovi širom sveta nisu videli najnoviju epizodu (neki čekaju da se čak i završi cela sezona da bi je odgledali odjednom), nije smetalo ambasadorki Kosova u SAD Vljori Čitaku da uradi nešto što joj nijedan tvrdokorni fan neće oprostiti – da spojluje najvažniji trenutak u celom dosadašnjem toku serije.

Ako do sada niste gledali treću epizodu, upozoravamo vas da odavde kreću spojleri, i da odmah prestanete sa čitanjem.

Naime, ambasadorka SAD je uporedila Kosovo sa ponosnom, hrabrom i praktično neuništivom familijom Stark, gospodara Severa, dok je Srbiju uporedila sa zlim Belim hodačima.

Čitaku je posle sinoćnje svetske premijere tvitovala sledeće:

“Igra prestola! Pa, kuća Stark je pobedila u velikom ratu. Da bismo to preveli na termin Kosova, Srbija je pobeđena. A sada, ko će sedeti na prestolu… to više nije važno! Veliki rat je doneo pobedu! A za ostatak… pa, ako nam se ne sviđaju, pobedićemo ih!”

“Zašto biste spojlovali seriju drugima, koji još nisu videli epizodu?”, pitali su je drugi korisnici.

Ona je ipak u odgovoru na svoj tvit rekla “Izvinjavam se”, ali ga nije obrisala.

A sada na značenje.

Beli hodači su definitivno poraženi, a njih je Čitaku uporedila sa Srbima, kojima predviđa skori poraz, misleći po svoj prilici na pregovore o statusu koji se danas održavaju u Berlinu, piše Blic.

2 KOMENTARA

  1. Zar nije skoro bio tekst gde je Ajra Stark uporedjena sa Srbijom. Prema tome malo je drugacija konotacija cele price, gospodjo ambasadorka.

Comments are closed.