Ambasador Biščević: Ne vidim nikakve koristi od recikliranja stereotipa u odnosima Srbije i Hrvatske

2
Fotografija: Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

Ambasador Hrvatske u Srbiji Hidajet Biščević je izjavio da „ne vidi nikakve koristi od recikliranja stereotipa“ u odnosima te dve zemlje.

Rekao je da će mu glavni zadaci biti prevladavanje „jaza prošlosti“ između dve zemlje i dva naroda i rešavanje nasledjenih nerešenih pitanja.

U intervjuu za avgustovski „Magazin CorD“, Biščević je rekao da je „stabilna, demokratska Srbija, s jasnim ciljevima državne politike i jasnim određenjem prema susedima i regionu, svakako u interesu Hrvatske“ i da „Hrvatska druge interese nema“.

On je ocenio da srpska javnost nije dovoljno upoznata s pravima i stvarnim položajem srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj koji je bolji od pološaja hrvatske manjine u Srbiji.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. „On je ocenio da srpska javnost nije dovoljno upoznata s pravima i stvarnim položajem srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj koji je bolji od pološaja hrvatske manjine u Srbiji.“ Očigledno je pio varikinu kad je bio mali…

    • Da nisam bila u obadve zemlje, možda bih poverovala, možda je ambasador pod koron, dok su takvi ljudi, nažalost nikada nema srbima mira..

Comments are closed.