Amazon traži 100.000 radnika u SAD da bi mogao da pokrije uvećanu onlajn kupovinu

0
Foto: Profimedia

Kompanija Amazon je juče saopštila da joj je potrebno još 100.000 zaposlenih u SAD da bi zadovoljila povećane onlajn narudžbine zbog širenja korona virusa i i zadržala ljude u njihovim domovima.

Ona je saopštila da će privremeno zaposlenima u skladištima, centrima za isporuku i veleprodajnim centrima povećati platu za dva dolara (na sat) do kraja aprila, kao i da će privremeno zaposleni u Velikoj Britaniji i drugim evropskim zemljama dobiti isto povećanje.

“Vidljiv je značajan rast tražnje, što zahteva povećanje broja zaposlenih nezabeleženo za ovo doba goduine”, izjavio je Dejv Klark, zadužen za prekomorska skladišta i mrežu za isporuke. 

Amazon je saopštio da je tokom vikenda rast porudžbina pojačao pritisak na isporuke i zapretio da će produžiti isporuku na duže od uobičajenih dva dana. Naročito je bila velika potražnja za sredstvima za čišćenje kuća i stanova tako da je morao da povećam i obim njihove nabavke. 

Ova kompanija, sa sedištem u Sijetlu, je precizirala da traži stalne i privremene radnike za poslove vozače dostavnih vozila, skladištara i pakera.

(Beta)