Aleksić: “Srbija je plemenska zajednica kojom upravlja vrhovni poglavica koji odlučuje o svemu…”

0
Foto: Narodna stranka, logo

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da Srbija “više nije država”, jer su uništene sve institucije i pogaženi Ustav i zakoni, već da je postala “teritorija sa stanovništvom nalik plemenskoj zajednici kojom upravlja vrhovni poglavica koji odlučuje o svemu”.

On je tokom razgovora sa građanima Šida ocenio da u takvoj situaciji svi glasovi izašlih na izbore “idu režimu”. 

“Vrhovni poglavica je sam odlučio da tokom policijskog časa u Šid smesti 1.300 migranata, on odlučuje tome ko može da se pojavi u medijima i na koji način, a ko ne, i o tome koliki će biti odziv na izborima i ko će preći cenzus”, rekao je Aleksić, a prenela Narodna stranka.

Ocenio je da “vrhovni poglavica” odlučuje i o tome “da li će kriminalci upravljati državom uz njegovu podršku, o tome da korupcija razara ekonomiju, zdravstvo, obrazovanje, sport” i dodao da Srbija zbog toga “odumire”. 

“Svako ko ne podržava postojeće stanje u Srbiji i aktuelni režim trebalo bi da 21. juna ostane kod kuće, jer bez obzira za koga bi glasao na tim lažnim izborima, glas bi otišao režimu. Vučića ćemo pobediti ako ovog puta ostanemo kod kuće, a već 22. juna nastavimo našu kampanju za fer i slobodne izbore na kojima će narod pobediti”, rekao je Aleksić.

Dodao je da će Narodna stranka po promeni vlasti prvo zahtevati imenovanje specijalnog tužioca za visoku korupciju i kriminal koji će procesuirati javne funkcionere, predložiti usvajanje novog zakona o zapleni nelegalno stečene imovine i sprovesti lustraciju u svim javnim institucijama, uključujući i REM.

(Beta)