Aleksandar Vučić o “slučaju tenk”: “Više bih voleo da su izabrali neki drugi simbol. Notorna laž je da to ima bilo kakve veze sa Vukovarom”

3
Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom opsežnom izlaganju govorio je i o utakmici Crvene zvezde i Jang Bojsa, a posebnu pažnju posvetio je tenku koji se nalazi ispred stadiona Crvene zvezde.

Blic piše da je Vučić rekao kako bi bolje bilo da su navijači zvezde izabrali neki drugi simbol i da bi on imao “neke druge ideje”, ali je objasnio da nije prekršen zakon.

Takođe, govorio je i o reakcijama medija u Srbiji i orkuženju na postavljanje tenka ispred stadiona “Rajko Mitić”.

“Iznenađen sam bio, gledao sam histeričnu kampanju – ‘skupile se ubice da slave Vukovar’ i tako dalje. Nikakve veze ni sa kakvim Vukovarom ništa tamo nije imalo, niti tenk kojem je cev zalivena, nema motor, nema veze sa Hrvatskom niti delom Republike Srpske Krajine. Sve što je objavljeno bila je notorna laž”, rekao je Vučić, a prenosi N1.

Govoreći o vozilu u kojem su se vozili igrači Crvene zvezde posle pobede nad Jang bojsima, Vučić je rekao da to nije oklopno vozilo, već “tamić” koji je dorađen šperpločama.

Vučić je dodao da CSKA iz Moskve ima tenk na stadionu, Arsenal topove ispred stadiona, kao i da Borusija Dortmund ima tenk kao simbol i to sa oznakama “koje podsećaju na neka prošla vremena”.

No, upućeni su već skrenuli pažnju da to baš i ne odgovara istini.

3 KOMENTARA

  1. Kao slon u staklenoj radnji . Dobro je da se “reformisao” i vuce ‘mudre” poteze,poput naziva autoputeva. Taman smo mislili da je period sramocenja Srbije iza nas,ali provokacije mame,kao moljci ka svetlosti,. Kao muva na,sta li ono..med ?

  2. Vucicu, a to sto su ovim tenkom na Kosovu ubijeni Albanski civili svih uzrasta, spaljeni, unisteni njihovi domovi, privredni objekti, celokupna imovina, time se ponosis, jel?

Comments are closed.