“Aleksandar Veliki” i GIF euforija: Kako su Fulam i njegovi navijači proslavili to što je Mitrović odlučio da ostane

0

Letnji prelazni rok u svom punom jeku tutnji košarkaškim i fudbalskim tržištem, ali i društvenim mrežama. U košarci NBA “free agency”, Barselonine NBA ideje, Zvezdino “zidanje” tima, a u fudbalu “bombardovanje” španskih večitih rivala. Ipak, malo je poteza na tržištu izazvalo toliku euforiju na društvenim mrežama, kao odluka Aleksandra Mitrovića da ostane u Fulamu.

Srpski reprezentativac je produžio ugovor sa klubom sa “Krejven kotidža” do 2024. godine, a klub ga je nazvao “Aleksandar Veliki”.

Čak 11 objava na Tviteru zaredom Fulam je posvetio Aleksandru Mitroviću, a zbog toga su se i sami našalili na svoj račun.

Nema tu ničeg neobičnog. Mitrović je najbolji igrač Fulama već dve sezone, a od trenutka kada je postalo jasno da londonski klub ispada iz Premijer lige, Srbin je dobio veliki broj ponuda – “udvarači” su se javljali sa svih strana sveta, od Londona, do Kine.

Ipak, “Mitro”, kako ga zovu navijači Fulama, odlučio je da ostane veran svom klubu i da nastavi život u Londonu, naglasivši da je “motivisan i da se svakoga jutra kada dođe u trening centar kluba oseća srećnim”.

Te reči su euforiju dodatno povećale, a reakcije pojedinih navijača na produženje ugovora su više nego urnebesne.

“GIF maniju” je započeo upravo Fulam.
“Ovako su odbrambeni igrači iz Čempionšipa očekivali novu sezonu, a onda su videli vest da Mitro ostaje.”

Svoju reakciju objavio je i Fudbalski savez Srbije.

I dok navijači Fulama slave, brojni ljubitelji Fantazi Premijer lige, igrice koja privlači milione ljudi širom sveta, pate za Mitrovićem jer je u prethodnoj sezoni bio vrlo dobra opcija, s obzirom na kvalitet igara koje je pružao i cenu koja mu je u igrici određena.

Ipak, po brojnosti dominiraju “srećni tvitovi”.