Aleksandar Atanasijević pozitivan na koronavirus: U Peruđi imao upalu pluća pre oko mesec dana…

0
Foto: Profimedia

Srpski odbojkaš i jedan od najboljih korektora sveta Aleksandar Atanasijević pozitivan je na koronavirus.

On je za Novosti potvrdio da je bi pozitivan na testu i da ima lakšu kliničku sliku.

“Pozitivan sam na virus korona. Još ne znam gde sam ga dobio, preslišavam se s kim sam sve bio u kontaktu. Nadam se da nisam nikome preneo zarazu, mojim roditeljima i prijateljima. O tome sada razmišljam i normalno želim da što pre ozdravim”, rekao je Atanasijević.

Prvi simptom bila je povišena temperatura.

“I sada imam blagu temperaturu. Ustvari, da nisam pre mesec dana u Peruđi operisao koleno, ne bi mi opao imunitet i verovatno bih bio asimptomatičan. A u bolnici u Peruđi sam posle operacije imao i lakšu upalu pluća. Kako je tamo epidemija bila mnogo jača nego u Srbiji, pet puta su me testirali i uvek sam bio negativan. I pre nego što sam se vratio u Beograd testirao sam se kako ne bih morao u karantin”, ističe Atanasijević i zaključuje:

“Doktori su me pregledali, uradili neophodne analize, snimali pluća i, srećom, sve je u redu. Zato su me poslali na kućno lečenje, dve nedelje moram da budem u samoizolaciji. Kažu i da virus nije više tako jak, ali je očigledno da čovek nikako ne sme da se opusti. Daće Bog da sve prođe kako treba i da što pre ozdravim”.