Aleksa Bečić: Tužilaštvo će imati pune ruke posla zbog Đukanovićeve vlasti

0
Screenshot

(Beta) – Lider koalicije „Mir je naša nacija“ na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori Aleksa Bečić izjavio je da je „najveći protivnik mira“ u toj zemlji „odlazeća struktura“ Demokratske partije socijalista (DPS), stranke predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

„(DPS) nezadovoljna izbornim porazom poziva ovih dana na kontramitinge protiv svog naroda, podstiče tenzije i fabrikuje incidente. Poručujem im da bi bilo čojski i crnogorski da priznaju poraz, da nama čestitaju ovu veliku, istorijsku pobedu i da nova demokratska i reformska vlada donese i mir i napredak i pravdu“, kazao je Bečić za današnju „Politiku“.

On je rekao da u novoj vlasti neće biti mesta za kriminal, korupciju i javašluk, kao ni za nameštene tendere, korupitvne ugovore „i mnogo čega drugog“ što je, kako je naglasio, uništilo „ekonomsko, moralno i ekološko biće“ Crne Gore.

Istakao je da nema sumnje da će crnogorsko tužilaštvo imati pune ruke posla jer se, kako je ocenio, vlast Mila Đukanovića „prepoznaje po kriminalu i korupciji“.

„Zamislite kakvo su nam stanje ostavili kada američka ambasadorka u Crnoj Gori kaže da je korupcija u Crnoj Gori endemska i da to usporava evroatlantske integracije države. Što sa nas tiče, pravda mora da udje temelj savremene i demokratske Crne Gore, ali nikakvog revanšizma neće biti i ne sme biti“, kazao je Bečić.

Naglasio je da će nova vlast obezbediti da „veliko načelo vladavine prava“ postane jedan od ključnih „integrativnih faktora“ Crne Gore i njenog društva.

„Da se institucijama veruje i da po poštovanju ideja i ideala slobode, jednakosti i ravnopravnosti Crna Gora bude uzor drugima“, istakao je on.

Dodao je da promena vlasti u Crnoj Gori danas brine samo kriminalce, a da su svi ostali bezbrižni.

„Znate li koliko je ljudi u samom DPS-u priželjkivalo ovo promene? To je ogroman broj ljudi, mnogi članovi DPS-a su i glasali za našu listu ili za druge opozicione liste“, rekao je Bečić.