Alarmantan skok novozaraženih, opasne tendencije, nove mere u planu: Grčka pred novim izazovima u borbi sa koronavirusom

0
Beta - AP Photo/Thanassis Stavrakis

Grčki ministar zdravlja najavio je nove mere radi suzbija širenje koronavirusa posle alarmantnog skoka u dnevnom broju novoobolelih i ljudi sa teškim oblikom Kovida-19.

U izjavi posle današnjeg sastanka sa zdravstvenim i državnim zvaničnicima Vasilis Kikilias pozvao je Grke, posebno mlade, da se drže zaštitnih mera kao što su nošenje maski i socijalna distanca.

Novi dnevni broj infekcija se kreće iznad 150 poslednja četiri dana, a 203 novozaražena prijavljena su juče, u poredjenju sa 152 prethodnog dana. 

“Nažalost prenos virusa pokazuje opasne tendencije porasta. Još jednom apelujem na mlade i na gradjane koji se ne drže ličnih zaštitnih mera da razmisle o svojoj odgovornosti prema osetljivim grupama, drugim građanima i zemlji”, rekao je ministar.

Grčka trenutno beleži 5.623 potvrđena slučaja koronavirusa i 212 umrlih, a 22 osobe se nalaze na respiratorima na odelenjima intenzivne nege.

(Beta)