Aktiviran SMS broj 7300 za podršku ugroženima u borbi protiv korone

  0

  #OstaniKodKuce i doniraj na 7300 ili na portalu donacije.rs 

  Beograd, 8. april 2020. godine – Zahvaljujući organizaciji Catalyst Balkans, građani od danas mogu podržati borbu protiv posledica korona virusa slanjem SMS poruke na 7300, po ceni od 200 dinara sa PDV-om. SMS poruka mora sadržati bar jedan karakter. Pored toga, Catalyst je formirao i platformu covid19.donacije.rs kako bi građani mogli da daju svoj doprinos i onlajn donacijom.  

   „Ova borba zavisi od svakog od nas i zato smo želeli da omogućimo svima da budu njen deo. Pozivamo sve građane da ostanu kod kuće, a da telefon iskoriste kako bi poslali SMS bilo koje sadržine na 7300 ili na platformi covid19.donacije.rs odaberu projekat koji bi podržali“, izjavio je Miloš Janković iz Catalyst-a.

  Catalyst Balkans se zahvalio mobilnim operatorima koji su prepoznali značaj ove inicijative i omogućili realizaciju u najkraćem vremenskom roku.

  Preko platforme covid19.donacije.rs građani su za samo nekoliko dana donirali milion i po dinara za podršku socijalno ugroženima, beskućnicima, kao i za izradu maski za medicinske radnike. Zahvaljujući toj pomoći, neprofitne organizacije su proizvele 12.500 zaštitnih maski koje dele u preko 15 gradova Srbije, pružile pomoć u hrani i higijenskim sredstvima za 43 socijalno ugrožene osobe i samohrane majke, pripremile pakete za beskućnike i korisnike Narodne kuhinje i pomogle Odeljenju za pedijatriju KBC Zvezdara u snabdevanju hranom.

  Sve informacije o akcijama, prikupljenim sredstvima i načinu na koji se troše, dostupne su na  covid19.donacije.rs

  Catalyst Balkans deo je Koalicije za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a dodatno je čine Trag fondacija, SMART kolektiv, Srpski filantropski forum, Privedna komora Srbije i Forum za odgovorno poslovanje.

  Donacije.rs je domaća crowdfunding platforma koju vodi Catalyst Balkans – regionalna fondacija koja razvija dobročinstvo na Zapadnom Balkanu pružajući podatke i tehnologiju neprofitnim organizacijama i društveno odgovornim kompanijama.