“Ako se vlast ovako obračunava sa koalicionim partnerima, šta mi da očekujemo…”: Savez za Srbiju osudio napad na aktivistu Socijalističke partije Srbije u Žablju

0
Foto: Savez za Srbiju

Savez za Srbiju (SzS) osudio je danas napad maskiranih osoba metalnim šipkama na funkcionere Socijalističke partije Srbije (SPS) u Žablju.

Sinoć oko 22 časa u prostorijama SPS-a Žabalj došlo je do napada kada su tri maskirane osobe nasilno upale u stranačke prostorije.

Socijalistička partija Srbije u saopštenju navela da su izuzetno teške telesne povrede nanete predsedniku i sekretaru Izbornog štaba SPS, Stojanu Boroji i Zoranu Šokiću.

SPS nalogodavcem tog napada smatra predsednika Opštine Žabalj Čedomira Božića, i zahteva od vlasti da “preispitaju njegovu ulogu”.

U današnjem saopštenju SzS je ocenio da taj slučaj “podseća na događaje u Savamali u Beogradu i pokušaj ubistva Borka Stefanovića u Kruševcu”.

SzS je u saopštenju naveo da je “ovo dovoljan razlog da izborni proces u čitavoj Srbiji bude obustavljen, i da se ovoga puta zaista sedne za pregovarački sto i napravi Sporazum između vlasti i opozicije o slobodnim i poštenim izborima”.

“Ako se vlast Srpske napredne stranke ovako obračunava sa svojim koalicionim partnerima iz SPS, šta onda da očekuje opozicija?”, pitao je SzS u saopštenju i izrazio nadu da “SPS neće prećutati ovaj slučaj i zarad vlasti pristati na prebijanje i pokušaje ubistva svojih funkcionera”.

SzS je dodao da je ovaj slučaj najbolji dokaz zašto bojkotovati izbore, te treba “hitno prekinuti ovaj lažni i sada već krvavi izborni proces”.

(Beta)