“Ako Opoziciona Stranka Lažnih Vesti svom snagom gura tvrdnju da sam ignorisao upozorenja…”: Tramp odbacio kritike da je potcenio pandemiju koronavirusa

1
Beta - AP Photo/Patrick Semansky

Predsednik SAD Donald Tramp odbacio je kritike da je njegov odgovor na pretnju koronavirusa zakasnio nazvavši takve tvrdnje “lažnim vestima” demokrata i medija.

“Ako Opoziciona Stranka Lažnih Vesti svom snagom gura tvrdnju da je predsednik Tramp ‘ignorisao rana upozorenja na pretnju’ zašto su me onda demokrate i mediji zlobno kritikovali kad sam uveo zabranu putovanja za Kinu? Oni su rekli ‘rano i nepotrebno’ “. “Korumpirani mediji”, napisao je Tramp na Tviteru.

Američki medijski izveštaji sve više ukazuju na rastuću zabrinutost načinom kako je Bela kuća reagovala na prve znake da se približava pandemija, umanjujući u to doba rizik po SAD i propuštajući da upozori na potrebu da se osiguraju zalihe potrebnog medicinskog materijala, preneo je N1.

U izveštajima Vašington posta i Njujork tajmsa navodi se da su visoki savetnici američkog predsednika krajem januara upozorili da bi pandemija koronavirusa mogla odneti stotine hiljada američkih života.

Tramp je prvobitno umanjivao ozbiljnost opasnosti od koronavirusa, javno do početka marta smatrajući da virus nije razlog za zabrinutost SAD.

Tih prvih meseci Tramp je pozdravljao napore Kine da zadrži virus, koji je izbio u kineskom gradu Vuhanu.

Prošle nedelje je krivicu svalio na Svetsku zdravstvenu organizaciju i zapretio da će joj smanjiti finansiranje.

“SZO je zabrljala”, napisao je na Tviteru, upozoravajući da je SAD glavni finansijer te organizacije.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

1 KOMENTAR

  1. Pa Tramp im je lepo rekao. Korumpirani mediji. Pre neki dan je rekao da ima lek za koronu. Oni mu kazu da je lud. A u Francuskoj ga vec upotrebljavaju i kosta €3. U Nici Dr Raul je izlecio predcedmika Nice i njegovu zenu. Makron je rekao da se lek da dalje ljudima. Ali je u svetu nastala panika. Jer je lek samo €3. A oni hoce da uvale vakcinu ko zna kakvu covecanstvu po visokoj ceni. Bravo Dr Raul i Makron a i Tramp. Samo da izdrzite pritiske.

Comments are closed.