“Ako nas neće Evropa ima ko hoće”

2
Foto: Profimedia

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Srbija strateški orijentisana ka Evropskoj uniji, ali da ukoliko Evropa ne želi Srbiju postoje drugi savezi koji je žele.

„Ako nas neće Evropa ima ko hoće nismo mi osuđeni na Evropu. Mi želimo da pripadamo, to je naša strateška orijentacija, želimo da pripadamo evropskim vrednostima i hoćemo da saradjujemo, ali ne po cenu da mi moramo da molimo za ulazak u Evro koja nas ne želi, ako nas ne želi. Kao što vidite postoje i drugi savezi i nacije i narodi koji hoće da sarađuju sa nama na ravnopravnoj osnovi“, rekao je Vulin za televiziju Pink.

On je rekao da ne mora da znači da će Srbija da udje u nekakav drugi savez i da ne postoji ništa što je organizovano kao EU, ali Srbija mora ipak „da drži do sebe“ i da se bori za svoje interese.

„Ne znači da ćemo da uđemo u nekakav savez, ne postoji ništa organizovano kao EU, ne moramo da budemo član ničega, ali moramo da držimo do sebe i gledamo na sebe i koji su naši politički i ekonomski interesi. Jel’ nas neće Evropa, naći ćemo načina da nas hoće neke druge velike i moćne zemlje“, rekao je ministar odbrane Srbije.

On je naveo i da je Evropa jasno rekla da su umorni od proširenja.

„E mi smo umorni od vas i vaše politike da stalno menjate ciljeve i postavljate nove uslove i da stalno moramo da budemo srećni što uopšte možemo da razgovaramo sa vama. Jel’ imate interes da budemo deo EU, sjajno, ‘ajde da se dogovorimo, ako nemate – pa kažite nam“, rekao je Vulin.

On je kazao i da se pokazuje „veliko licemerje evropske politike koja dodje i kaže da region ima evropsku perspektivu, ali kad – nikad“.

2 KOMENTARA

  1. Ko nas to hoće, gde mi to drugo pripadamo?? Šta priča ovaj pajac, da li je on normalan??
    Sve i da nemamo šanse da uđemo u EU (a trenutno je nemamo, jer smo u 1001 problemu), činjenica je da smo mi, Srbi, jedna od najstarijih evropskih nacija, nevezana samo za Slovene, već pre svega na sve naše pretke koji su milenijumima živeli ovde. E sad, neki pajac priča o nekoj tamo Aziji, o svetu za sebe, kako mi možemo tamo pronaći mesto za sebe. Svestan sam da ne kaže da mi tamo pripadamo, jer bi to bila ludost, čak i za pajaca poput Vulina, ali svaka tvrdnja da mi imamo saveznike na dalekom istoku je krajnje neozbiljna. Daleki istok traži proboj na krajnji zapad, i treba im instrument. Ništa više!!!

Comments are closed.