“Ako je neko voljan da drugome išćera 600 eura iz džepa…”: Sud kaznio suspendovanu službenicu MSP Crne Gore

1
Foto: Facebook / Mirna Nikčević

Suspendovana službenica Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore Mirna Nikčević moraće da plati novčanu kaznu od 600 evra zbog objava na Fejsbuku, prenele su Vijesti.

Mirna Nikčević je na svom profilu objavila da je takvu kaznu naložila sutkinja Suda za prekršaje. 

Protiv Mirne Nikčević je pokrenut prekršajni postupak, pošto je na ličnom profilu na Fejsbuku vređala vernike koji su se na Trojčindanski dan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

“Ako je neko voljan da drugome išćera 600 eura iz džepa nakon što je efektno odradio sve da taj drugi ostane bez primanja, dovoljno je da kaže da se osjeća ugroženim zbog poruka u inboxu. Takođe, meta treba da mu/joj bude osoba za koju zna da nikad nikome ne bi naudila, i koja nije prekršajno kažnjavana, pa da bi sudija uzela u obzir olakšavajuće okolnosti, poput lošeg imovinskog stanja, samohrani roditelj i sl… E da, izvinite, takav neko ne postoji među mojim prijateljima, barem ne više. I nije HRAM nego ‘SRAM’, sudijo!”, napisala je Nikčević danas na Fejsbuku.

Mirna Nikčević je u junu suspendovana sa mesta savetnice u ambasadi u Ankari kada je procenjeno da se njeni stavovi, kako su pisali crnogorski mediji, “mogu se okarakterisati kao govor mržnje jer je, između ostalog, navela i da bi “zapalila Hram i sva gove*a tamo” i da se radi o “koljačima primitivnim”.

Nakon što je protiv nje pokrenut disciplinski postupak, ona je na Fejsbuku napisala da više nije diplomata u “nesrećnom ministarstvu”, a srpskim medijima koje je nazvala “stokom neotesanom” Nikčević je poručila da će im “Milo (Đukanović) glave doći”.

1 KOMENTAR

  1. Očito da ova djevojka iz diplomatije ima puno većih problema sama sa sobom.
    Zanimljivo je da sa takvim taktom i stavovima radi u diplomatiji.
    Mada i poslovna pratnja je mnogo lijep naziv za isti posao.

Comments are closed.