“Ako je baš neko loše stanje zbog gripa, verovatno ćemo produžiti raspust…”

1
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

“Danas smo imali kolegijum, mi ne znamo stanje, ne zna ni Vojvodina još, zato što pokazatelji nisu realni kad deca nisu u školi”, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević u Kruševcu, upitan da prokomentariše aktuelnu epidemilošku situaciju gripa, preneo je N1.

Oslanjamo se na istraživanja Batuta i drugih pokrajinskih organa koji su vezani za zdravlje, tako da sam ja u dnevnom dogovoru sa Pokrajinskim sekretarijatom, iz razloga što je tamo raspust ranije počeo i ranije se završava, kazao je on.

Prema njegovim rečima, presek će ovde biti urađen i o tome kakvo je stanje kada je u pitanju epidemija gripa, krajem nedelje javnost će biti obaveštena.

“Ako je baš neko loše stanje, verovatno će se produžiti raspust, ako ne, krenućemo, ali ćemo i tada i dalje pratiti. Ponedeljak je neradni dan zbog praznika, tako da ne dižemo paniku. Ovo smo i prošle godine imali, ali intenzivno je bilo, već dok su deca bila u školi”, naveo je Šarčević.

Sam raspust je presekao širenje gripa, tako da ćemo dobiti od nadležnih organa sve inpute da bi znali da obavestimo javnost, objasnio je on.

1 KOMENTAR

  1. Produzite raspust brt znaci svi moji ukucani su bolesni brat mi ima 40 temperaturu a moadji ima neki grip

Comments are closed.