Akcija podele paketa hrane u najstarijoj beogradskoj župi

Kompanija Mozzart nastavila je da pomaže ugrožene, donacijom sredstava Župi Krista Kralja u Beogradu

0
Fotografije: Mozzart

Župa Krista Kralja u Krunskoj ulici je najstarija župa beogradske nadbiskupije, datira još iz druge polovine 19. veka. U saradnji sa Udruženjem „Navis“, ovde je organizovana akcija podele paketa hrane najugroženijim, koju je podržala i kompanija Mozzart, donacijom sredstava za kupovinu 50 paketa.

„Navis“ je deo većeg Udruženja „Caritas“, a humanitarni rad se sastoji od podele hrane, garderobe i psiho-socijalne podrške.

– Veoma je važno da se udružimo u ovakvim akcijama i zajedno pomognemo onima kojima je to potrebno. Hvala kompaniji Mozzart koja je prepoznala naše zalaganje da olakšamo ove teške dane epidemije ugroženim kategorijama. Zahvalni smo i udruženju „Navis“ i socijalnom radniku Jovani Peković, koordinatorki Caritasa svih župa grada Beograda, koja vodi Centar za slušanje i pruža korisnicima psihosocijalnu pomoć – istakao je monsinjor don Aleksandar Kovačević, generalni vikar Beogradske Nadbiskupije, župnik spomenute župe i direktor župnog Caritasa.

Kompanija Mozzart kroz niz akcija pruža kontinuiranu podršku udruženjima koja pomažu ugroženim kategorijama stanovništva, a prošle godine je finansirala izgradnju dečjeg igrališta u porti Crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Vrčinu, kako bi deca iz obližnjeg obdaništa imala prostor za igru i boravak na svežem vazduhu.