Ajsni i Jankara – Koteški Blues (Mascom / Honey Money Gang)

0

Etiketa Honey Money Gang je ustupila prostor svim kreativnim, mladim naraštajima koji svoj izraz neguju bazirajući ga na vrednostima tradicionalnog repa i hip-hop kulture.

Isti zadatak sebi je dao Ajs Nigrutin, prekaljeni umetnik i jedan od najcenjenijih repera na ovim prostorima. Nizu singlova koje objavljuje pod okriljem HMG lejbla pridružuje pesmu „Koteški Blues“. Sarađujući sa talentovanim reperom Jankarom, Ajs pruža podršku generaciji mladih umetnika koji stasavaju u naseljima na levoj obali Dunava.

Ajs Nigrutin kao Ajsni i Jankara autori su još jednog spektakularnog hip-hop hita! Kotež je česti „junak“ avantura ovih izvođača. Singl „Koteški Blues“ sagledao je sve aspekte života u maloj sredini.

„Sve je počelo jednog sunčanog popodneva u Kotežu iza trafike na starom mestu, gde se dosta vutropivi. Sedosmo Jankara i ja, drmnusmo po kojeg badića i tu pade priča čim mu pustih matrića. Sve se može videti i čuti u dalje priloženom treku,“ izjavio je Ajsni povodom objavljivanja singla „Koteški Blues“.

Pesme koje Ajs objavljuje poslednjih nekoliko meseci za etiketu Honey Money Gang drugačije su od njegovog dosadašnjeg rada. To jeste taj glas, vokabular i humor ali je primetan istup po pitanju izbora bitova i ambijenata u koje Ajs smešta svoje antiheroje. 

Dostupno na: https://smarturl.it/kotez-blues